Den dårlige periode

VORES SLOT – FRYD FORANDRER

img_9937Efterskolen vi går på hedder Tølløse Slots Efterskole, bedre kendt som “Slottet”.

Det er en efterskole beliggende i Tølløse stationsby i nordvestsjælland. Skolen ligger cirka. 45 minutter med tog fra København. Derfor bor størstedelen af slottets elever også i københavnsområdet.

Tølløse Slot er et gammelt slot, som nu er lavet om til en bygning med kontorer, klasselokaler, medielokaler og et forsamlingsrum. Der er en “tilbygning”, som vi kalder “U-gangen”, hvor der er musiklokaler, lærerværelse, “hyggerum”, flere klasselokaler, køkken og spisesal. Så har vi den gamle hal, som mest bliver brugt i linjesammenhænge, og den nye hal (med et fitnessrum) som mest bliver brugt til fælles arrangementer. Til slottet hører der selvfølgelig en hestestald med, som bliver brugt til teaterforstillinger og musik. Sidst men ikke mindst, har vi elevbyen. Elevbyen er bygget op som små lejligheder, og så bor vi sammen to og to. Dog er der to kæmpestore værelser, hvor der kan bo op til fire elever (af samme køn).

Vi vil gerne vise dig, hvilke fordele, vi synes, der er ved at vælge TSE som din kommende efterskole.

Vi er 155 elever, og alle i 10.klasse. Skolen er nemlig kun for 10. klasse, hvilket vi synes har været en kæmpe fordel. Det er dejligt at alle er mere “det samme sted i livet” hvilket man kan mærke!

Slottets værdier :

Lærerne lægger meget vægt på vores værdigrundlag, så hvis du skal gå på slottet er det vigtigt at vide hvilke værdier vi har.

“Tølløse Slots Efterskole vil danne og uddanne eleverne til livsduelige og demokratiske medborgere.

Skolen anser alle mennesker som ligeværdige og enestående, hvorfor tolerance og gensidig respekt er den daglige omgangsform.

Skolen danner rammen om et forpligtende fællesskab, der bygger på nærvær, dialog og tillid.”

Efter at have været startet på efterskole, har mine egne værdier helt sikkert også ændret sig, og synes jeg alle skal opleve!

Hvad gør slottet til noget særligt? 

  • For det første, har vi danmarks smukkeste efterskole! Vi har et slot, og en kæmpe slotspark. Her holder vi af, at gå ture, lege sjove lege og sidde og nyde solen på et tæppe om sommeren.
  • Den næste uundgåelige ting at nævne, er Hanne. Hun er slottets oldfrue, rengøringsdame og HJERTE. Hun er limen som holder det hele sammen. Hun er altid klar på en lille snak, og et kram. Hun har også sin egen lille bod, hvor man kan hente de pakker og breve, man får tilsendt i løbet af året. Her kan man også få de mere praktiske ting som poser, klude og toiletpapir. Hanne er en del af TSE, som du ikke må gå glip af!!
  • Vores lærere er også noget for sig. I forhold til hvad mange er vant til fra folkeskolen, er de ekstremt engagerede i deres undervisning, OG vigtigst af alt, deres elever. De går op i, at vi får et godt og succesfuldt liv, og de vil altid gerne hjælpe. På efterskole har man bare et andet forhold til sine lærere. Man bliver mere tætte, og man kan snakke med dem om de mere personlige ting osv. Når jeg har en dårlig dag, eller en svær periode, tager de lidt “forældre rollen”. Det har gjort, at jeg føler mig tryg.
  •  Sidst men ikke mindst; værelserne! Der er både værelser med køjeseng og hems. Hemseværelserne er dem, de fleste vil bo på, men køjesengsværelserne er også virkelig hyggelige. Der er lidt mere plads på værelserne med hems, og det er så hyggeligt at ligge og se film osv, når man har hems. Det er lidt som en hule. Jeg har været så heldig at have fået lov til at bo på begge slags. Hvert værelse har sin egen charme, og fordel. Der er også badeværelser på alle værelse, modsat mange andre efterskoler, som har fællesbad. Det er vildt dejligt, og så er der også varme i gulvet 😉

Det er en virkelig hyggelig skole, og vi føler os meget hjemme. Som sagt, gør lærerne virkelig meget for at få os til at føle os trygge og have det godt. Man gror meget når man går her, og det kan tydeligt mærkes på alle. Det er en helt anden “stemning” end i folkeskolen, fordi man kommer så tæt på hinanden og giver så meget af sig selv. Uanset hvilken efterskole du vælger, kommer du til at få de stærkeste relationer og de bedste oplevelser. Med et åbent sind og en positiv indstilling, kan det kun blive et godt år.

Hvis du overvejer TSE, eller din interesse er blevet vækket, så tjek endelig slottet.dk ud, eller kom forbi til en rundvisning!!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den dårlige periode